eTail Nordic 2016: Personalisering er et must for kundens oplevelse

Dette års eTail Nordic løb af stablen i København fra den 18. til den 20. oktober, hvilket var tredje gang i historien – og de skete med en fyldt dagsorden og mere end 400 deltagere. I konferencen deltog bl.a. Henrik, Lionbridges Business Development Director. I løbet af de tre dage blev der holdt en lang række inspirerende og lærerige oplæg, som alle præsenterede udfordringer og muligheder inden for den digitale verden for retailere.

Fra “ecommerce” til “mobile only commerce”nordic1

Et af konferencens  centrale emner var, hvordan vi bevæger os væk fra at have et primært fokus på omnichannel til at have større fokus på mobile commerce.

Budskabet var dog nordic2også, at vi selvfølgelig ikke skal glemme omnichannel fuldstændig, da dette fortsat vil være en  vigtig del af virksomhedens strategi, men at vi derimod kan glemme alt om cookies ogeTail Nordic 3
”last click”-modeller på grund af den stigende kompleksitet i forbrugernes
købsprocesser. Disse bliver stadig mere komplicerede – og ligner efterhånden en snoet ”Pretzel”. Det skyldes, at forbrugerne zapper rundt mellem platforme og kanaler, hvilket gør det umuligt for virksomhederne at tracke deres købsproces og generelle adfærd i beslutningsprocessen. Dette er sikkert noget, vi alle kan nikke gekendende til. Vi ved jo selv, hvordan vi nemt kan søge informationer om et produkt på vores smartphone i middagspausen for derefter at søge videre på vores tablet, når vi kommer hjem. Og så ender det måske med, at vi faktisk bestiller produktet via vores computer.

Skab personlige kundeoplevelser ved hjælp af lokaliseringnordic4

I og med at virksomhederne stadig benytter omnichannel og dermed er til stede på mange forskellige platforme og kanaler for at imødekomme flest mulige forbrugere, påpegede flere af oplægsholderne også vigtigheden af at lokalisere sit indhold. Bl.a. Happy Socks gjorde opmærksom på, at det er uhyre vigtigt at lokalisere og nordic5tilpasse sine platforme og kanaler for at opnå konverteringer – for det er jo ikke nogen tilfældighed, at mere end 80 % af ordet ”ecommerce” er ”commerce”.

Det generelle budskab fra Ecco var, at virksomhederne skal stoppe med at bruge data for at sælge. De bør derimod indsamle og benytte data og derved skabe værdi for deres kunder.
Flere oplægsholdere påpegede også, at personalisering spiller en stadig større rolle – og skal skabe stor værdi for kunderne. Det
eTail Nordic 6kræver forbrugerne. Det er derfor vigtigt at fokusere på at personalisere ved hjælp af data og lokalisering, således at det bliver en personligt tilpasset kundeoplevelse. En tilpasset og personlig kundeoplevelse er altafgørende for at skabe
konverteringer og mere vigtigt: glade og tilfredse kunder.

Har du deltaget i eTail Nordic i år, eller har du selv udfordringer eller spændende indsigter relateret til optimering af kundeoplevelsen? I så fald vil vi rigtig gerne høre fra dig. Skriv endelig en kommentar, eller stil et spørgsmål nedenfor.