3 gode råd til fængende indhold på din hjemmeside

Læserne på internettet kan meget vel sammenlignes med bilister. Blandt den enorme mængde af forskellige typer skilte, der møder bilisterne på vejene, er det de skilte, der kan vise dem vej til deres destination, som virkelig fanger deres blikke.

Opgaven for dig som skribent er netop at guide dine læsere i den rigtige retning.
Her er 3 gode råd til, hvordan det kan gøres på en effektiv måde:

1. Hold dit indhold letlæseligt

webindholdMange undersøgelser viser, at de fleste menneskers blik følger et F-formet mønster, når de læser internetsider. De scanner altså siden med deres øjne i stedet for rent faktisk at læse, hvad der står, og udvælger de mest relevante ord og udtryk på siden. Herefter går de videre til næste side. Størstedelen af de besøgende på din side vil derfor kun bruge få sekunder på at læse dit indhold. Hvordan får du så mest muligt ud af den besøgendes korte ophold på din side?

  • Gør indholdet spændende: Det er blevet bevist, at det indhold på internetsider, der fanger læserne og opretholder deres interesse i 5 til 7 minutter, fungerer langt bedre end korte tekststykker. Hold dig helst til 1400-1750 ord per indlæg.
  • Start med det bedste: Lige som tilfældet er for avisartikler, er det mest effektivt at placere den vigtigste information i overskriften og i starten af sætninger.
  • Brug visuelle signaler/vink: Brug gerne effekter såsom fed skrift, blanktegn og links, til at styre læserens fokus – men gør dette velovervejet.

2. Tænk i spørgsmål og svar

google searchGrundprincippet for alle artikler, blogindlæg, seminarer på internettet og e-bøger, hvor der bruges Search Engine Optimisation (SEO), er faktisk ganske simpelt: Dit indhold skal helst svare på de spørgsmål brugerne skriver ind i deres Google-søgninger. Overvej, hvilke spørgsmål der kan lede potentielle læsere eller kunder hen til din side: Et ønske om at lære noget nyt? En søgen efter det rette produkt eller den rette service? Deres spørgsmål kan fungere som et udgangspunkt for din hjemmesides indhold. Du kan dog også selv stille spørgsmålene; at vække nysgerrighed er en god måde at fange din læser på.

For at se nærmere på, hvad folk generelt søger efter online, kan du undersøge forskellige stikord med Googles AdWords (kræver abonnement) eller undersøge Google Trends (tilgængelig for alle).

3. Gør dit indhold indbydende

websitePå internettet er det, der bliver skrevet, ikke nødvendigvis blot en videregivelse af information. Det skrevne er et virkemiddel, hvad man inden for marketing ville kalde for ’call to action’. Uanset om du vil have din læser til at ’synes godt om’ og dele et af dine blogindlæg, hente en tekst eller tilmelde sig dit nyhedsbrev, vil indbydende indhold sætte skub i din læser. I bedste fald vil læserens aktivitet på din side få dem tættere på deres eget mål, men samtidig også dit.

 

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan optimere dit indhold for at skabe mere opmærksomhed omkring din hjemmeside, så kontakt os endelig hos Lionbridge!

 

Denne artikel blev oprindeligt skrevet på engelsk på CLS Communications blog

Tilbage til forsiden

Leave a Reply