Mød en Business Development Director hos Lionbridge

Business Development Director

Når man træder ind ad døren på Lionbridges danske kontor i København, finder man i den første afdeling af kontoret alle medarbejdere i Marketing og Salg. Her står Henrik Hove Andersen, som er Business Development Director hos Lionbridge Danmark, smilende og imødekommende bag sit skrivebord. Henrik har arbejdet hos Lionbridge Danmark siden 2015 og blev hurtigt kendt som kontorets humørspreder, der altid giver dig et smil og en frisk kommentar med på vejen. Jeg har været forbi Henriks skrivebord og spurgt ind til hans arbejde hos Lionbridge og hans syn på oversættelsesbranchen. Få et indblik i, hvordan en typisk arbejdsdag ser ud for ham.

Henrik Hove Andersen, Business Development Director

Henrik er oprindeligt uddannet som produktionsingeniør og har en HD i organisation og ledelse. Han har arbejdet inden for varierende områder i forskellige organisationer, men har nu fundet sit rette element inden for salgsområdet. Når Henrik ikke har travlt med at skabe vækst hos Lionbridge, spiller han golf, passer hus og have og står på sidelinjen i al slags vejr, når hans søn på 8, som han har med hustruen Inger, spiller fodbold eller tennis.

1: Hvad er din vigtigste opgave som Business Development Director hos Lionbridge?

Mit arbejde går ud på at sørge for at udvide forretningen hos Lionbridge med henblik på at etablere nye kunder og udarbejde bedre løsninger for eksisterende kunder.

Jeg skal først og fremmest søge kontakt til nye potentielle kunder, skabe en relation og finde en løsning på deres problemer. Derfor skal jeg også følge nøje med i, hvilke teknologier Lionbridge udvikler. Der sker noget hele tiden, og det, vi måske ikke kunne hjælpe med sidste kvartal, kan vi sandsynligvis tilbyde i næste.

2: Hvad er det første, du gør, når du møder ind på kontoret, og hvad er det sidste, du gør, inden du tager hjem?

Jeg kan ikke lide overraskelser, så mails er allerede klaret hjemmefra eller i bussen på vej til kontoret. Om morgenen skal der laves en plan for dagen. Oftest holder den nu ikke, for vi lever i en dynamisk verden! Jeg afsøger mine kilder for interessante virksomheder og personer og begynder så at skabe kontakt. Det kan også være, at jeg skal forberede mig til et møde med en eksisterende eller en helt ny kunde, hvor vi skal finde ud af, hvilke problemer de arbejder med, og hvordan vi evt. kan hjælpe dem. Når arbejdsdagen er omme, løber jeg til tider hjem fra kontoret (okay, der er kun 5 km!).

Lionbridge

3: Hvad er det bedste ved dit job?

Jeg elsker at møde nye og interessante mennesker. Der er fantastisk mange udfordringer inden for oversættelse ude i de danske virksomheder, og det at vide, at vi kan hjælpe på så mange områder med vores meget store værktøjskasse, er en fantastisk fornemmelse at gå ud til folk med.

4: Hvad arbejder du med lige nu?

Lige nu træner jeg Jacob (vores nye Business Developer) i vores produkter og hvilke dele af organisationen, der kan have brug for vores hjælp. Samtidig er jeg ved at få sat nogle nye kunder op i vores gratis webportal Freeway, hvor de fremover kan uploade nye opgaver, modtage tilbud, følge opgaverne og downloade det færdige resultat.

5: Hvad fik dig til at gå ind i oversættelsesbranchen, og hvorfor valgte du netop Lionbridge som arbejdsplads?

Tilfældigheder – som så meget jo er! Jeg har efterhånden arbejdet i en del forskellige brancher, og en tilfældighed bragte mig til oversættelsesområdet. Det er en rigtig spændende branche, fordi der er så meget teknologi og mange omkostningsbesparende værktøjer, som man kan vælge imellem. Det er så fedt at kunne sidde sammen med en kunde og faktisk have løsninger på alle deres problemstillinger.

Jeg har før været i kontakt med andre mere traditionelle oversættelsesvirksomheder, der har haft svært ved at imødekomme kundernes behov, når de efterspørger forskellige teknologier til f.eks. weboversættelse. Det sker i hvert fald ikke hos Lionbridge! Her kommer der hele tiden nye og spændende tiltag inden for teknologiske løsninger.

6: Hvordan mener du, at oversættelsesbranchen har forandret sig i den tid, du har arbejdet inden for faget?

Igen – teknologi, teknologi og mere teknologi. Nu skal vi arbejde med VR, AI, neural maskinoversættelse og snart sikkert mange flere spændende ting – jeg kan næsten ikke vente!

7: Hvordan opfatter du behovet for oversættelse blandt virksomhederne?

Behovet ser bare ud til at stige, for flere og flere virksomheder opdager, at den hjemlige andedam ikke er nok. Det er nemmere end nogensinde at komme ud på nye markeder – tag din webshop, få den oversat, lav en distributionsaftale, læg noget oversat SEO og markedsføring til, og så er du i gang i et nyt land. På den måde er teknologien jo fantastisk, ikke?

8: Hvad bliver efter din vurdering den største forandring i oversættelsesbranchen i løbet af de næste par år?

Jeg tror, at kunderne vil bevæge sig mere og mere over i video og VR, og her tror jeg, at den traditionelle oversættelsesproces, hvor kunden leverer et Word-dokument til oversættelse og får et Word-dokument tilbage, vil ophøre. Vi skal være i front med teknologien og være klar til kundernes nye krav. I dag laver vi bl.a. masser af voice-over og tekstning til video og har udviklet træningsvideoer i VR-format. Vi bestræber os på altid at være på forkant med kundernes efterspørgsel og tidens tendenser.

 

Her fik du et indblik i, hvordan en typisk arbejdsdag ser ud for en Business Development Director hos Lionbridge Danmark. Følg med her på bloggen for at få mere at vide om vores dagligdag.