Keskitä! Hanki sisältöpalvelut yhdeltä luukulta

Teksti: Matti Pulkkinen

Ajattelet ehkä, että hankkimalla sisältöpalvelut – dokumentoinnin, lokalisoinnin ja sisällön hallinnan – palasina aina edullisimmalta toimittajalta kokonaisuus olisi halpa ja tehokas. Näin voi tietysti ollakin, jos jaksaa hallinnoida eri palasia ja toimia eri toimittajien välissä välikätenä. Mutta tässä saattaa kulua paljon aikaa, ja sekin on rahanarvoista.

Mitäpä, jos dokumentointi ja lokalisointi tulisivat yhdeltä toimittajalta, joka lisäksi pystyisi hallitsemaan sisältöä sekä testaamaan ja julkaisemaan sitä hallitusti sinun tarpeidesi mukaan? Se on mahdollista keskittämällä.

Rakenna prosessi ja mieti, mitä tilaat

Ennen kuin harkitset sisältöpalvelujen tilaamista, mieti mitä olet tilaamassa. Ovatko yrityksesi dokumentointi- ja lokalisointiprosessit ja niihin kuuluvat työvaiheet, aikataulutus ja roolit selviä? Mitä tarkemmin prosessi on määritelty, sitä helpompaa on tilata palveluita ja työvaiheita ulkopuolelta ja saada aikaan merkittäviä säästöjä. Vastaavasti mitä ylimalkaisemmin prosessi ja tarpeet on määritelty, sitä suurempia ovat hallinnoinnin kustannukset. Rakenna siis ensin jämerä prosessi, jonka perusteella on helppo arvioida, mihin työvaiheisiin tarvitset apua ja millainen apu missäkin kohtaa on tarpeen. Näin saat juuri sellaista palvelua, jota oikeasti tarvitset etkä maksa turhasta.

Keskitä, saat etuja

  • Halutessasi voit keskittää kaiken sisältöön liittyvän työn yhdelle toimittajalle: suunnittelun, sisällön tuotannon, kääntämisen, hallinnan ja julkaisun sekä testauksen. Keskittämällä saat merkittäviä suoria ja välillisiä etuja:
  • Yhden toimittajan kanssa henkilöstörakenne on yksinkertaisempi kuin monen toimittajan mallissa. Tämä auttaa osaltaan virtaviivaistamaan prosessia ja vähentämään turhaa moninkertaista työtä: ei tarvita monta tarkistusta tai sisällön luovutusta ja siirtoa toimittajalta toiselle, toistuvat työvaiheet vähenevät, ja suunnitteluun ja hallinnointiin kuluu vähemmän aikaa – ja rahaa.
  • Monipuolinen tiimi auttaa tehostamaan tuotantoa. Esimerkiksi eri työvaiheiden tiimit voivat viestiä keskenään ja ratkoa ongelmia yhdessä tehokkaasti ilman välikäsiä ja turhia viivästyksiä. Tämä lyhentää läpimenoaikaa parhaimmillaan jopa päiviä.
  • Keskittäminen lisää joustavuutta: työvaiheita voidaan tarpeen mukaan tehdä laatua riskeeraamatta alemman kustannuksen maissa, ja keskitettyä prosessia voidaan matkan varrella muokata ja kehittää vastaamaan juuri sinun yrityksesi tarpeita.

Missä säästöt ja muut edut sitten näkyvät?

Lionbridgellä on useamman vuoden ajan seurattu, miten keskittäminen näkyy säästöinä. Olemme havainneet, että keskittämällä saavutetut säästöt näkyvät ensimmäisenä lokalisointikustannuksissa. Kun kaikki lokalisoinnin kohdekielet tulevat samalta toimittajalta, käännösmuisteja hallitaan keskitetysti, tieto kulkee tehokkaasti ja joustavasti, ja ylimääräinen työ vähenee reilusti. Nämä säästöt näkyvät jo ensimmäisellä lokalisointikierroksella.

Sisällöntuotannon parantunut tehokkuus näkyy konkreettisina säästöinä noin 12–18 kuukauden jänteellä. Keskittämisellä on myös muita välillisesti näkyviä etuja:

  • Projektien läpimenoaika nopeutuu, mutta laatu pysyy korkeana.
  • Yrityksesi ei tarvitse käyttää aikaa useiden toimittajien raporttien ja mittareiden seuraamiseen, vaan yhden toimittajan seuranta riittää, ja kaikkia työvaiheita voidaan mitata samoilla laatustandardeilla.
  • Työtä voidaan tehdä joustavasti alemman kustannuksen maissa, mikä antaa sinulle mahdollisuuden hallita kustannuksia.

Tarvittaessa yrityksesi voi siis heittää huolet pois ja antaa keskitetysti vastuun sisällöstä yhdelle toimittajalle. Keskittäminen kannattaa!

Yhteydenottopyyntö

Lionbridge Oy
Puolikkotie 8, 5. krs
02230 Espoo
+358 9 4270 5600
sales.fi@lionbridge.com

Lionbridge Oy
Hermiankatu 12 C
33720 Tampere
+358 9 4270 5600
sales.fi@lionbridge.com

Seuraa meitä