Entä jos kokeiltaisiin markkinointia?

markkinointi luo kasvua

Teksti: Heli Hytönen

Säästöjä, leikkauksia, YT-neuvotteluja, kiky-vatulointia. Suomen talous kyntää pohjamudissa, eikä käännettä parempaan ole näköpiirissä. Uutiset ovat täynnä kurjuutta kurjuuden perään. Siksi Markkinoinnin viikko -tapahtuman Suomi nousuun -puheenvuorot olivat raikastava tuulahdus tähän tunkkaiseen asenneilmapiiriin. Ainaisen vyön kiristämisen sijaan meillä olisikin mahdollisuus rakentaa jotain uutta.

Markkinoinnin kummitäti Anne Korkiakoski saarnasi ilosanomaa otolliselle seurakunnalle. Mutta ensin hän latasi pöytään tylyt luvut: markkinointipanostukset Suomessa ovat vain puolet siitä, mitä ne ovat vastaavilla yrityksillä kilpailevissa maissa. Esimerkiksi Ruotsin talous on viimeisimmän laman jälkeen kääntynyt nousuun, ja niin ovat yritysten markkinointibudjetitkin.

Oppikirjamääritelmän mukaan markkinoinnilla vaikutetaan kysyntään. Sillä siis pyritään lisäämään myyntiä ja kasvattamaan yrityksen liikevaihtoa. Eikö tämä kuulosta juuri siltä, mitä lääkärin pitäisi määrätä? Korkiakosken mukaan markkinointi ymmärretään kuitenkin usein väärin. Se ei ole vain logokynien tilaamista, kivoja kamppiksia tai hipstereiden hörhöilyä. Markkinointi kattaa paljon laajemman alan houkuttelevien tuotteiden ja palvelujen kehittämisestä mainonnan kautta asiakassuhteiden hoitoon. Markkinoinnin ei pitäisi olla vain organisaatiolaatikko, vaan yrityksen ydinprosessi.

Hyvä esimerkki on Finlayson. Yritys, jolla on kunniakas historia, mutta jonka liikevaihto on ollut laskusuunnassa viimeiset 100 vuotta. Paitsi ei enää. Ratkaisu ei ollut tuotantoprosessien tehostaminen tai työpäivän pidentäminen vaan brändin kirkastaminen.

Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttilan mukaan kannattavuus ei voi olla yrityksen koko agenda. Se ei tuo minkäänlaista kasvua. Kurttilan teesit ovatkin: opettele muuttumaan, keskity olennaiseen ja keskity motivaatioon. Tuottavuus seuraa kyllä perässä. Yrityksen arvot ohjaavat kaikkea toimintaa ja hullujakin ideoita saa olla. Johdon keskeisiin tehtäviin kuuluukin ihmisten innostaminen. Kurttila kannustaa tuomaan isoja haaveita lyhyen tähtäimen tavoitteiden rinnalle. Kun uskaltaa haaveilla, jotain voi saadakin.

Maailmanluokan ideoita ja innovaatioita meillä jo on, mutta pelkästään niillä ei ole vielä päästy kovin pitkälle. Voisiko markkinointi nostaa Suomen nousuun? Ainakin se on keino, jota ei ole vielä kokeiltu.

Yhteydenottopyyntö

Lionbridge Oy
Puolikkotie 8, 5. krs
02230 Espoo
+358 9 4270 5600
sales.fi@lionbridge.com

Lionbridge Oy
Hermiankatu 12 C
33720 Tampere
+358 9 4270 5600
sales.fi@lionbridge.com

Seuraa meitä