Älykäs tuotetieto sormenpäiden ulottuville

älykäs tuotetieto

Teksti: Pasi Savola

Kuvat: Pixabay ja Pasi Savola

Kaikki digitalisoituu: puhutaan appseista, IOT:stä, Industry 4.0:sta, semanttisesta webistä ja chatboteista. Tekninen tuotetieto on samassa digitalisaatioimussa. Ainakin isommat yritykset pyrkivät rakenteistamaan sisältönsä ja euroja sijoitetaan sisällönhallinnan järjestelmiin (CMS), konsultaatioihin ja sisällön analyyseihin.

Nämä kaikki ovat erittäin tärkeitä asioita. Kun yrityksen koko ja siinä sivussa sisällön määrä kasvaa yli tietyn rajan, ei voida enää sujuvasti ja päälukua reilusti lisäämättä tuottaa ja hallita standalone-dokumentteja, vaan vaaditaan rakenteinen järjestelmä single sourcing -periaatteella. Tämä onkin jo peruskauraa lukuisissa, varsinkin teknisiä tuotteita tai softaa valmistavissa yrityksissä.

Unohtuiko asiakas?

Miten tämä sitten näkyy asiakkaalle? Ajatellaanko käyttäjää, kun rakennetaan modulaarista XML-järjestelmää, vai tuleeko hän edelleen näkemään informaation painetuissa oppaissa tai pahimmillaan monisatasivuisina PDF-tiedostoina? Kyllä asiakastakin varmasti ajatellaan, mutta usein huomion varastaa kuitenkin sisäinen kehitys. Inside-out-ajattelu vallitsee: kunhan modularisoimme aineiston ja hiomme sisällönhallintajärjestelmän, niin kyllä se asiakaskin siitä aikanaan hyötyy.

Mutta onko asiakkaalla aikaa odottaa tätä? Keskittymisaika verkossa lyhenee lyhenemistään. Täsmätieto halutaan entistäkin nopeammin ja vähemmillä klikkauksilla tai näpäytyksillä ja juuri siitä aiheesta, tuotteesta tai tuotteen osasta tai toiminnosta, josta sillä hetkellä ollaan kiinnostuneita. Ja juuri sillä omalla kielellä. Mitä nopeammin ja yksinkertaisemmin tämä tieto saadaan, sen parempi on digitaalinen asiakaskokemus ja sitä sujuvammin päästään eteenpäin tuotteen kanssa.

Täsmätietoa täsmätarpeeseen

Ajattelen asiakasrajapintaa usein konepeltinä. Konepellin alla saattaa olla mitä hienoin modulaarinen järjestelmä, mutta sieltä alta tuotetaan edelleen samaa PDF:ää ja painettua manuaalia kuin ennenkin. Asiakas/käyttäjä ei näe mitään muutosta siihen, mitä on jo vuosia ollut saatavissa.

Entä jos modulaarisuus ja älykkäät tietokomponentit nostetaankin käyttäjän saataville konepellin yläpuolelle? Eikö asiakkaan kokemus olisikin paljon parempi, jos paksujen oppaiden tai pitkien PDF-tiedostojen sijaan hän saisikin nopeasti tietomoduulin, eli tekstiä ja ehkä kuvan juuri sen tuotteen siitä osasta, josta hän on tietoa etsimässä? Jos muutama klikkaus tai näpäys veisikin juuri sen aiheen äärelle, joka sillä hetkellä kiinnostaa?

keskitetty tuoteinformaatio

Tämä olisi mielestäni tuntuva parannus digitaaliseen asiakaskokemukseen. Kaikki se hieno työ, mitä dokumentointiosasto tekee CMS-järjestelmän kanssa konepellin alla – metadatan määrittely komponenttitasolla, aihealueiden hiominen mahdollisimman informatiivisiksi ja älykkäiksi – tuotaisiin myös asiakkaan näppien ulottuville. Tietomoduulit linkattaisiin asiakkaan mobiililaitteelle suoraan tuotteesta QR-koodien, kuvantunnistuksen tms. avulla. Samat moduulit löytyisivät myös verkosta tuotesivuilta muutamalla klikkauksella. Kaikki back-end-tieto olisi keskitettynä yhdessä globaalissa järjestelmässä single sourcing -periaatteen mukaisesti.

Tulevaisuudessa (eikä niinkään kaukaisessa) kaikki on yhteydessä kaikkeen. Esineet kommunikoivat keskenään, ihmiset kommunikoivat chatbottien kanssa, tuotetieto ilmestyy näkyviin tuotteen ympärille virtuaalimaailmassa, digitaalinen käyttäjäopastus tulee älykkäämmäksi, tieto – täsmätieto – on saatavissa silmänräpäyksessä, jopa tuote itse opastaa käyttäjää. Teknisen viestinnän on pysyttävä mukana tässä kehityksessä, ei vain sillä, mitä tapahtuu konepellin alla vaan myös sen yläpuolella, asiakkaan sormenpäiden ulottuvilla.

Kirjoittaja Pasi Savola on teknisen viestinnän johtaja Danfossin Drives-yksikössä. Danfoss on vuonna 1933 Tanskassa perustettu teknologia-alan moniosaaja. Drivesin lisäksi Danfoss koostuu Heating-, Cooling- ja Power Solutions -yksiköistä ja se työllistää maailmanlaajuisesti n. 25 000 henkilöä. Danfoss osti suomalaisen drives-yhtiön Vaconin vuonna 2014 ja näin Danfoss Drivesista tuli maailman toiseksi suurin taajuusmuuttajavalmistaja.

Yhteydenottopyyntö

Lionbridge Oy
Puolikkotie 8, 5. krs
02230 Espoo
+358 9 4270 5600
sales.fi@lionbridge.com

Lionbridge Oy
Hermiankatu 12 C
33720 Tampere
+358 9 4270 5600
sales.fi@lionbridge.com

Seuraa meitä