Välipalaksi herkullista, kevyttä, palasteltua ja kohdennettua verkkokoulutusta

banaani

Teksti: Jukka Korpi

Kuva: Pixabay

Tunnin mittaisia webinaareja, täyteen pakattuja powerpoint-dekkejä, pitkiä videoita, puuduttavan hidastempoisia animaatioita, ”päiväni murmelina”-fiiliksen herättäviä oppimispelejä, rallienglantia, code of conduct -puuroa – tällaista verkkokoulutus voi olla pahimmillaan. Verkkokoulutus toteuttaa monesti lähiopetuksesta tuttuja kaavoja, kestoa ja pedagogiikkaa. Usein tällaiset oppimiskokemukset johtuvat koulutuksen suunnittelijoiden ja toteuttajien kiireestä, resurssien tai työkalujen puutteesta sekä vanhanaikaisista oppimiskäsityksistä.

Pitkät ja perusteelliset sisällöt ovat ehkä kelvanneetkin vielä pari vuotta sitten oppijoille, mutta viimeistään milleniaalien ja Z-sukupolven astuessa työelämään tulisi organisaatioiden tehdä jotain verkkokoulutussisällöille. Etätyö on tullut toimistotyön korvaajaksi pysyvästi, keikkatyöt lisääntyvät ja projektitiimit ovat yhä kansainvälisempiä. Muutos on kokonaisvaltaista ja vanhat oppimiskäsitykset ja mallit eivät enää toimi. Mikä sitten avuksi?

Tarjoiluehdotus

Patenttilääkettä tähän haasteeseen tuskin on, mutta erittäin hyvää palautetta on saatu palastelluista ja indeksoiduista, micro- ja nanolearning-sisällöistä. Koulutus tarjoillaan maksimissaan 3-5 minuutin pätkissä, joista kukin käsittelee yhden aihealueen kerrallaan. Haasteena koulutuksen suunnittelijalle on kokonaisuuden hallinta, sillä mikäli isompi koulutuskokonaisuus halutaan pätkiä pieniin moduuleihin, asettaa tämä haasteita suunnittelun ja käsikirjoituksen lisäksi myös oppimisalustoille. Sisällön kannattaa olla responsiivistä, jotta sen katselu onnistuu myös mobiililaitteilla.

Mausteet

Pelkkä sisällön pätkiminenkään ei riitä, jos tarjoiltava kokonaisuus on raskas tai monotoninen. Esimerkiksi jatkuva videoiden käyttö rupeaa sekin maistumaan puulta, mikäli se on ainoa sisältöformaatti. Parhaat tulokset saadaan usein sopivasta sekoituksesta sisältöjä, johon kuuluvat sekä lyhyiden klippien, lokalisoidun puheen, yksinkertaisten animaatioiden että interaktiivisten elementtien käyttö.

Tähteet hyötykäyttöön

Pilkotut sisältömoduulit lisäävät myös koulutussisällön uudelleenkäyttöastetta. Esimerkiksi hyvin tehty teknisen laitteen esittely kelpaa sisällöksi sekä myynnille tuote-esittelyyn, markkinoinnille osaksi kamppista, jälkimarkkinoinnille visuaaliseksi mausteeksi tekniseen ohjeistukseen, asiakaspalvelutiimille online-ohjeena että HR:lle uuden työntekijän perehdytykseen.

Reseptiikka jakoon

Olennaisena osana suunnittelua on oltava myös sisältöjen lokalisoitavuus ja löydettävyys. Tekstuaalisen sisällön määrä jätetään mahdollisimman pieneksi tai se voidaan korvata kokonaan puheella. Puheääni voidaan tuottaa joko selkeällä koneäänellä tai ääninäyttelijöiden toimesta. Kuviin tai animaatioihin ei kannata sisällyttää tekstuaalisia elementtejä, joiden lokalisointi nostaa kustannuksia. Sisällöt olisi hyvä myös indeksoida siten, että moduulit ovat löydettävissä oman kielen hakusanoilla eikä vain kurssikoodin mukaan.

Nykyään myös useat oppimisalustat mahdollistavat keskustelufoorumit ja chatit, joissa opiskelijat voivat jakaa mielipiteitään sekä itse tuottamiaan sisältöjä.

Verkkokoulutusvälipalat toimivat parhaiten lähiopetusta täydentävinä moduuleina. Laitamme mieluusti omat reseptimme jakoon tai tulemme kertomaan lisää kokemuksistamme, joten olethan yhteydessä!

Yhteydenottopyyntö

Lionbridge Oy
Puolikkotie 8, 5. krs
02230 Espoo
+358 9 4270 5600
sales.fi@lionbridge.com

Lionbridge Oy
Hermiankatu 12 C
33720 Tampere
+358 9 4270 5600
sales.fi@lionbridge.com

Seuraa meitä