Lionbridge Sverige

SEO och översättning – hur hör det ihop?

Faktum är att ingen vet om att du har världens bästa hemsida förrän de har sett den. Dessvärre är det även så att ingen ser den förrän de har hittat dit, och ingen hittar dit förrän de upptäcker den på Google. Men hur ska man hitta till din hemsida på Google? Det gör man med hjälp av SEO.

SEO står för sökmotoroptimering och är en metod med olika tekniker som hjälper till att öka trafiken till din hemsida via sökmotorer såsom Google, Bing eller Yahoo. SEO gör det möjligt för folk som aldrig har hört talas om din hemsida och dina produkter att hitta dit ändå. Men nu undrar du nog var översättning kommer in i bilden, och hur ökar det din chans att bli funnen av olika sökmotorer? Continue reading »

Lionbridges tabberas

 

Fotobåsbilder

I fredags hade vi vår årliga jullunch för kunder. En tradition vi haft sedan vi flyttade till våra nya lokaler på Karl Johansgatan för drygt tre år sedan.

I år var vi över 100 personer som minglade, åt och drack från lunchtid till sen kväll. Nytt för i år var även att vi hade ett fotobås …:-)

Tidigare år har jullunchen drabbats av både stormar och snöoväder. Förra året stängdes Älvsborgsbron av och flera gäster kunde tyvärr inte komma, och några gäster fick även svårigheter att komma hem. I år visade sig vädret från sin bästa sida och gjorde vår fina utsikt rättvisa.

Vi är så glada och tacksamma för alla härliga samarbeten under året. Helt klart är det gästen som gör festen. God jul och gott nytt år från oss alla till er alla!

 

 

Lionbridge på D-Congress 10 mars!

Strävar ditt företag efter att vinna marknadsandelar globalt? Då kan Lionbridge ta fram en lösning för dig. Med en genomtänkt strategi för lokalisering kan ditt företag snabbare komma ut på nya marknader, få fler besökare på era webbplatser och nå nya potentiella kundkretsar. Vi hjälper er skapa smidiga arbetsflöden, sökordsoptimera era webbplatser, anpassa och översätta era texter efter specifika marknader.

På årets D-Congress vill vi särskilt lyfta fram vår nya Connector för enkel språkhantering i Episerver. Med hjälp av den kan ditt företag skapa och redigera textinnehåll och skickar enkelt med en knapptryckning till Lionbridge för översättning och marknadsanpassning till de språk du själv väljer. Sedan kan de översatta texterna granskas i ditt företags eget CMS-system innan du publicerar dem – du slipper tidskrävande hantering av filer och mejl och risken för mänskliga misstag kan minimeras. Processen fungerar lika smidigt för både små och stora textmängder och är perfekt lämpad för exempelvis webbplatser som måste uppdateras för flera språk med täta intervall.  Om du redan idag vill ha mer information om Lionbridge Episerver-Connector kan du gå till www.lionbridge.com/episerver.

Du är varmt välkommen att besöka Lionbridge i monter G06:12!

D-Congress 2016 är årets främsta mötesplats för aktörer inom digital handel. Över 100 utställare deltar och en rad intressanta föreläsningar och seminarier hålls om de senaste trenderna och innovationerna inom e-handel.

Lionbridge utsedd till Sitecores platinumpartner

Med integrering av Lionbridges översättningslösningar och Sitecores kundplattform kan globala företag öka kundengagemanget med lokalt förankrat marknadsmaterial   i global skala.

 

WALTHAM, Massachusetts – 1 oktober 2015 – Lionbridge Technologies, Inc. (NASDAQ: LIOX), världens ledande leverantör av globala innehålls- och kommunikationslösningar, tillkännager att företaget har utsetts till platinumpartner av Sitecore, den globala ledaren inom kundhantering. Detta senaste samarbete har växt fram ur ett tioårigt partnerskap som bygger på en gemensam strävan efter att leverera robusta och skalbara lösningar för marknadsmaterial i global skala.

Continue reading »

Vi firar!

För tredje året i rad har Lionbridge rankats som världens största LSP (Language Service Provider) i Common Sense Advisorys årliga undersökning, vilket vi är oerhört stolta över! För att fira så har vi just nu en tävling där man har möjlighet att vinna en iWatch från Apple. Lägg upp din bästa glassbild på Instagram och tagga den med #glassigsommar15. Sista tävlingsdag är den 31 augusti 2015.

Som strategisk språkpartner hjälper vi företag att effektivt översätta och lokalisera sitt innehåll och därmed öka sina marknadsandelar globalt. En tydlig trend hos våra kunder är automatisering av översättningsprocessen för olika kanaler. Med en av våra smarta, tekniska lösningar som vi på Lionbridge kallar konnektorer blir språkhanteringen både snabbare och effektivare.

På den nordiska marknaden är intresset för InRiver PIM stort och det växer hela tiden. Under våren har vi fått flera nya spännande kunder, och vi uppgraderar nu vår Lionbridge InRiver-konnektor till version 2.0. På Lionbridge arbetar vi ständigt med att utveckla vår teknik och vi har konnektorer till ett flertal PIM- och CMS-system, till exempel EpiServer, Hybris, Sitecore, Adobe Experience Manager, InRiver, SharePoint, Sitefinity, Oracle WebCenter och AuthorIt.

 

Alla pratar väl engelska?

Lionbridge var på D-Congress igår tillsammans med över 1 350 glada besökare! En inspirerande och otroligt givande dag som täckte e-handel, digitalisering och globalisering från en rad olika perspektiv. Vad krävs egentligen för att lyckas och vilka utmaningar står e-handeln inför? Det var ett par av de frågor som diskuterades.

Continue reading »

Lionbridge på D-Congress 12 mars!

Torsdag 12 mars är det dags för mässa i Göteborg i e-handelns tecken. Jobbar du inom handeln, besöksnäringen, IT-utveckling, logistik, marknadsföring eller betaltjänster är detta ett tillfälle som inte bör missas. D-Congress hålls på Svenska Mässan och har över 100 utställare och 25 föredragshållare.

Continue reading »

Börjar Sverige kännas för litet?

I Sverige omsattes varor och tjänster till ett värde av 8 622 miljoner euro under 2013 inom B2C. Globalt handlar 94 miljoner kunder över gränserna, dvs. på e-handelsplatser som ligger utanför deras eget land, till ett värde av 76,7 miljarder euro. I Europa står England, Tyskland och Frankrike för 61 % av den totala e-handeln. Värdet på varorna som omsätts B2C i dessa tre länder är 221,5 miljarder euro. Slår vi samman alla nordiska länder så omsätts det i dem varor och tjänster till ett värde av 31,3 miljarder euro. I enbart Tyskland omsätts mer än dubbelt så mycket (63,4 miljarder euro).

Continue reading »

Kärlekens språk

Lördagen den 14 februari infaller Alla hjärtans dag. Då kommer mängder av par febrilt söka efter den perfekta gåvan eller gesten för att visa varandra lite extra ömhet. Men inte bara i Sverige. Hela Norden och stora delar av västvärlden firar just denna dag som kärlekens globala högtid. Det verkar onekligen som att kärlek är en universell drivkraft. Frågan är om den har gjort samma avtryck i våra olika språk. Talar vi på samma sätt om kärlek i Nordens länder eller skiljer vi oss åt i tankegångarna?

Continue reading »

Om svensken, engelskan och PG

I arbetet med att översätta texter från engelska till svenska kan ibland en känsla av meningslöshet komma över mig. Är den här översättningen egentligen nödvändig när flertalet svenskar vant sig vid att ta till sig en ström av engelskspråkig information? Är det inte lika bra att lämna texterna på engelska och slippa ansträngningen med att ta fram svenska översättningar? En koncist skriven datormanual på engelska kan säkert förstås av de allra flesta, men gäller detsamma för texter som rör till exempel personalpolicyer, samhällsengagemang eller marknadsföring?

Continue reading »

Kontakta oss

Lionbridge Sweden AB
Karl Johansgatan 27
414 58 Göteborg
+46 31 303 26 50
sales.sv@lionbridge.com