SEO och översättning – hur hör det ihop?

SEO

Faktum är att ingen vet om att du har världens bästa hemsida förrän de har sett den. Dessvärre är det även så att ingen ser den förrän de har hittat dit, och ingen hittar dit förrän de upptäcker den på Google. Men hur ska man hitta till din hemsida på Google? Det gör man med hjälp av SEO.

SEO står för sökmotoroptimering och är en metod med olika tekniker som hjälper till att öka trafiken till din hemsida via sökmotorer såsom Google, Bing eller Yahoo. SEO gör det möjligt för folk som aldrig har hört talas om din hemsida och dina produkter att hitta dit ändå. Men nu undrar du nog var översättning kommer in i bilden, och hur ökar det din chans att bli funnen av olika sökmotorer?

Först och främst hjälper en översättning av din hemsida att lokalisera ditt varumärke i ett annat land och kultur. Det innebär till exempel en anpassning av din domän, din slogan och dina produktnamn i förhållande till kulturella skillnader. Det behövs även för att kunna stödja lokala betalningssystem och handelsregler osv. Dessutom är översättning och SEO sammanlänkat i förbindelse med sökord, kampanjer, innehåll och texter. Syftet med SEO är inte att nå ut till mänskliga läsare, utan till sökmotorer. Rätt val av sökord, taggar och titlar gör det möjligt för sökmotorer att hitta din hemsida. En hemsida kan naturligtvis bara hittas om en användare söker efter sidans innehåll. Det innebär till exempel att en tysk sökning på ”Übersetzung” inte kommer att leda till din hemsida på Google, om den inte är översatt till tyska. Om din hemsida däremot är översatt till tyska och ordet ”Übersetzung” förekommer på sidan, så kommer Googles algoritmer att hitta den och därmed kommer din hemsida upp som ett sökresultat. Om din hemsida dessutom är översatt till flera språk så kommer en engelsman kunna hitta din sida när han söker på till exempel ”translation”, och en fransman skulle kunna söka på ”traduction”.

Med andra ord, ju fler språk som din hemsida är översatt till, desto fler personer kommer att kunna hitta dit via sökmotorer. Detta  hjälper i sin tur ditt företag att få bättre trafik på hemsidan, och ger dig möjlighet till fler kunder.

Få hjälp av våra översättare att lokalisera din hemsida med de starkaste sökorden i din bransch, så att du får rätt besökare till din hemsida. Besök vår hemsida för mer information her.

Kontakta oss

Lionbridge Sweden AB
Karl Johansgatan 27
414 58 Göteborg
+46 31 303 26 50
sales.sv@lionbridge.com