6 bra anledningar att översätta hemsidor

6 bra anledningar att översätta hemsidor

Att vi lever i en digital värld är ett faktum som inte har undgått någon. En digital värld där ett företags hemsida ofta är det viktigaste verktyget för att öka försäljningen till nya kunder och skaffa nya marknadsandelar. Här kommer sex bra anledningar till att översätta hemsidor – det finns troligtvis många fler.

1.    Nya kunder och fler marknadsandelar

Faktum är att de flesta av oss föredrar hemsidor som är skrivna på vårt eget språk. Med en översatt hemsida får du alltså möjlighet att locka till dig nya kunder och ta dig in på nya marknader.

2.    Sökordsoptimering

Sökordsoptimering innebär att med hjälp av text, användarvänlighet och andra verktyg göra det lättare för kunderna att hitta din hemsida via sökmotorerna. Genom att översätta hemsidan till andra språk gör du det ännu lättare för potentiella kunder att hitta den, samtidigt som ditt företags globala närvaro stärks. Din hemsida blir mycket mer synlig för en betydligt större målgrupp.

3.    Större kunskap om kunderna

Genom att använda Google Analytics på din hemsida kan du få reda på mer om besökarna på din hemsida, exempelvis deras geografiska placering, språkinställningar och olika demografiska data. Det ger dig en bra bild av dina kunder.

4.    Onlineplattformar och sociala medier

Onlineplattformar har mer och mer blivit förstahandsvalet när det gäller att söka efter produkter och tjänster. Studier visar att dagens konsumenter vill följa sina favoritvarumärken på nära håll och ha kontakt med dem på ett nytt sätt. Därför är det viktigt att ditt varumärke har en lokal närvaro på sociala medier, så att kunderna kan känna att de får en personlig och lokal kontakt med varumärket.

5.    Konkurrensfördel

Differentiering är nyckeln till framgång på en global marknad. En hemsida på det lokala språket kan därför vara avgörande om valet står mellan dig och dina konkurrenter. Den kan hjälpa dig att ta dig in på marknader som dina konkurrenter ännu inte etablerat sig på. Undersökningar har visat att många konsumenter gärna betalar lite extra för en produkt som de kan läsa om på sitt eget språk.

6.    Bransch- eller marknadskrav

I många branscher finns det krav på att information ska finnas på det lokala språket.

Sammanfattningsvis: om din hemsida översätts och anpassas till olika marknader och språk kommer det att synas i affärsresultatet. Dagens konsumenter är kräsna och lockas inte av en enspråkig, global hemsida. De föredrar att söka information på sitt eget språk. Det är ingen tvekan om att flerspråkiga hemsidor är framtiden. Om du liksom oss inser fördelarna med detta är frågan bara om du ska investera nu eller senare?

Har du fler bra anledningar att översätta hemsidor? Dela med dig till oss!

Vill du veta mer om översättning av hemsidor, flerspråkig SEO eller våra andra tjänster, besök vår hemsida: www.lionbridge.com/sv-se/.

 

Kontakta oss

Lionbridge Sweden AB
Karl Johansgatan 27
414 58 Göteborg
+46 31 303 26 50
sales.sv@lionbridge.com