Lionbridge deltar i årets e-handelsevent – eTail Nordic 2017

ecommerce

Lionbridge är sponsor för eTail Nordic, som är en av Nordens största konferenser inom e-handel. Konferensen samlar över 350 av de ledande e-handelsföretagen från hela Skandinavien. För fjärde året i rad är eTail Nordic slutsåld och förberedelserna för årets event, som hålls i Köpenhamn den 3–4 oktober 2017, är i full gång. Henrik Hove-Andersen, Business Development Director på Lionbridge Danmark, deltar i årets e-handelsevent och du kan besöka honom i monter 8. Vi har frågat Henrik om hans förväntningar på det kommande eventet, vilken roll han har på konferensen, och om industrins riktning.

1: Du deltar i eTail Nordic – vad är huvudsyftet med eventet?

Det är en mötesplats för e-handels- och detaljhandelsföretag från hela Skandinavien. Det kommer att vara en massa intressanta inlägg om i synnerhet digitaliseringen i branschen, och det är ett bra tillfälle att nätverka med likasinnade.

2: Vad är din (och Lionbridge Danmarks) roll på eventet?

Lionbridge är med för tredje gången och har även i år en monter. Lionbridge är djupt involverad i internationell e-handel, så det är mycket relevant för oss att delta. Vi hoppas på att få träffa riktigt många intressanta människor och företag. Och vem vet – kanske kan vi på köpet hjälpa några av dem med några av deras utmaningar.

3: Vad hoppas du få ut av eventet? Och vad ser du mest fram emot?

Jag hoppas som sagt att vi kommer i kontakt med många intressanta människor och får höra om vilka utmaningar de tampas med dagligen i sin internationella verksamhet. Och så tror jag också att det kommer en massa intressanta inlägg med ny kunskap inom området. Det kommer en deltagare från IKEA som ska tala om VR, Boozt.com kommer, Bubbleroom, Varner Group, Ellos, Ecco, DK Company, Coop, eBay och många fler. Idel spännande företag som går i spetsen för utvecklingen.

4: Varför tror du att ett event som detta är relevant i idag?

Utvecklingen går bara snabbare och snabbare. Tänk på hur nyss det fortfarande var ganska sällsynt med fri retur i webbutiker för kläder och skor! Nu är det branschstandard tack vare föregångsföretag som Zalando. Som konsument tänker jag att webbutiker som till exempel inte erbjuder fri retur är från stenåldern! Och man kan bara gissa vad nästa steg blir: leverans med drönare eller självkörande bilar? VR som visar de nya möblerna i ditt eget vardagsrum? Det är riktigt spännande, och eTail är en riktigt bra samlingsplats där idéerna kan mötas – och kanske till och med födas?

5: I vilken riktning rör sig e-handeln enligt dig?

Helt klart mot mer och mer digitalisering. Konkurrensen är benhård, och därför måste butikerna göra det enkelt för sig själva. Och digitalisering är också det enda sätt där du kan personifiera kundupplevelsen – och det kräver vi kunder i allt högre grad.

etail_nordic_2017

Här fick du en inblick i Lionbridges roll och förväntningar på Nordens största konferens inom e-handel. Läs mer om eTail Nordic, och få hela programmet med alla presentationer och aktiviteter här: https://etailnordic.wbresearch.com/

 

Kontakta oss

Lionbridge Sweden AB
Karl Johansgatan 27
414 58 Göteborg
+46 31 303 26 50
sales.sv@lionbridge.com